GLAD PÅSK!

Påsk här, svält där!

I Sverige äter vi mest godis i hela världen. Varje år äter vi 17 kg per år och person och hela godismarknaden ligger på 14 miljarder enligt marknaden själv.Under påsken äter vi speciellt mycket godis.

Med detta kommer även ohälsa som sockerberoende, diabetes och fetma. Nu vill Socialliberalerna att företagen som tjänar mest på det även är med och betalar.

– Individen ska kunna bestämma själv men vi månar om individen, säger Socialliberalernas talesperson. Vidare menar han att genom att förebygga problem med fetma, diabetes, sockerberoende, trötthet, ryggbesvär och människors ekonomi, så vill vi införa krav på företagens marknadsföring, produktförpackning och upplysningsskyldighet. Eftersom vi som individer och föräldrar inte verkar kunna ta vårt ansvar för att förebygga sjukdomar och ohälsa kommer vi kräva mer av företagen som är de som gör jättevinster varje gång vi köper storpack godis, en plus-meny eller en stor läsk. Den eller de som är med och orsakar ohälsa och bidrar till problem och kostnader bör också få stå för notan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s