Vad vill Sverige?

Det pågår förhandlingar mellan regeringen och borgerliga partierna kring försvarsfrågor och budgeten till försvaret. Folkpartiet har redan hoppat av förhandlingarna som vill satsa många fler miljarder än regeringen. Samtidigt som regeringen säger sig skjuta till många miljarder så är det långt ifrån vad ÖB och försvarsmakten kräver för att kunna fungera någorlunda stabilt.

Men det slutar inte där. Regeringen har inlett ett militärt samarbete med de nordiska länderna och får mothugg från Ryssland som menar att det bygger upp en än mer spänd relation. Dessutom vill regeringen skicka svensk militär till Irak för att träna soldater. Parallellt med detta vill regeringen att Sverige tar en roll FNs säkerhetsråd.

Det är därmed svårt att veta vad Sverige och regeringen vill och framför allt vill uppnå. Det ger mixade reaktioner från omvärlden och upplevs säkerligen som ytterst osäker politisk ställning. Man velar, man vill vara med överallt men inte vara med och betala. Och framför allt skapar det en stark oro bland landets egna invånare. Vad är syftet med det?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s