Socialliberalerna är redo att möta SD i en folkomröstning

Socialliberalerna är redo att ta debatten med Sverigedemokraterna, även i en folkomröstning meddelar partiet i ett pressmeddelande.

Sverigedemokraterna meddelade under en presskonferens på torsdagen att partiet tänker driva två parallella kampanjer. Den ena riktas till Svenska väljare och den andra till människor på flykt i vår omvärld.

Syftet med den första kampanjen är att övertyga väljare att stödja en folkomröstning om flyktingmottagande och syftet med den andra är att skrämma flyktingar från att vilja söka asyl i Sverige.

Socialliberalerna är den tydligaste motpolen till Sverigedemokraternas nationalism och främlingsfientliga isoleringspolitik. Socialliberalerna står upp för den svenska traditionen av öppenhet, tolerans och det inkluderande samhället, även under den största humanitära krisen sedan andra världskriget. Vi är övertygade att Sverige och i förlängningen hela EU har allt att vinna på att öppna våra gränser och våra hjärtan. Genom nytänkande, flexibilitet och en progressiv integrationspolitik så kan vi vända krisen till vår viktigaste investering i vår välfärd.

När vi ser att Sveriges riksdagspartier närmar sig Sverigedemokraternas politik i brist på idéer och framtidstro så står Socialliberalerna på en stadig värderingsgrund.

Socialliberalerna står upp för alla internationelle konventioner som Sverige har förbundit sig att följa och det kan ingen folkomröstning förändra. Socialliberalerna är beredda att ta debatten med Sverigedemokraterna och övriga riksdagspartier om migrationen, integrationen och den fria rörligheten inom EU och vi räds inte av en påtvingad
folkomröstning om svenskt flyktingmottagande, svensk humanism och solidaritet.

Valdi Ivancic

Partiledare

Mathias Darmell

Talesperson i EU- och migrationsfrågor

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s