Är det fel att skapa panik?


Dagens avslöjande om att den frisläppta terrormisstänkta, asylsökande individen som skapade ett krisläge i Sverige och höjde hotnivån till 4 på en 5-gradig skala, visar än en gång att genom att underbygga demokratin med alarmerande rapporter om terrorism och kräva mer övervakning av befolkningen är livsfarligt för ett land.

Det har gjorts förr, inte bara av nazisterna i Tyskland, utan även av kommunisterna i Östeuropa, Ryssland och Kina, samt av Socialdemokraterna i Sverige när man registrerade V-anhängare.

Under senaste veckan kunde vi identifiera bara ett enda parti, Socialliberalerna, som högljutt protesterade mot regeringens krav på ökad övervakning som skulle blixtinföras i vår lagstiftning. Alla andra partier greps med av paniken och Löfvens ledarskap. Redan i början av juni i år krävde Socialliberalerna i ett öppet brev till regeringen att man tillsätter en oberoende utredning och utvärdering av FRA-lagen.

Är individens och invånarnas frihet i fara med regeringens politik som verkar gå ut på att skapa rädsla hos befolkningen? Kan föreslagna lagändringar om ökad övervakning bli förödande för Sveriges invånare om en framtida regering blir mer fundamentalistisk som spelar på människors rädsla och nationalistiska argument?

Lämna en kommentar