Socialliberaler utmanar


Det är inte bara i Frankrike som socialliberaler utmanar makten. I Liberalerna utmanar Birgitta Ohlsson, som är den mer socialliberale kandidaten, sittande partiledaren sedan 10 år. 

Som den person och kämpe Jan Björklund är, lär han inte ge upp förrän sista andetaget. Samtidigt har Birgitta Ohlsson gjort det här en gång tidigare, och det var när hon som outsider utmanade ungdomsförbundet Luf’s valberedning i sin ungdom. Hon vann, blev ny ordförande i förbundet och har allt sedan dess fortsatt på den banan. 

Så förutom att Centern börjar driva fler socialliberala frågor i det politiska debattrummet så visade Miljöpartiets gräsrötter att partiledningen och statsråden är på väg åt fel håll, bort från socialliberalismen. Nu följer alltså även Liberarlerna efter om Ohlsson blir vald till partiledare. 

I det läget kan Socialliberalerna faktiskt bli den ihophållande länken i valet och som ett starkt alternativ till SD och vänster-extrema som har det gemensamma att de genom tiderna utmålat socialliberaler som de onda krafterna. 

Kommer Socialliberalerna lyckas vända begreppet ‘socialliberal’ som idag används som skällsord av ytterkanterna till att stå för något superhjältedådigt?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s